kippen, kippen en nog eens kippen
Zo istie gebóren!!
Door: tanjainperu
Blijf op de hoogte en volg Tanja
12 Januari 2012 | Peru, Juan Guerra
Dus ik riep Pedro erbij en zei: ´moet je nou eens kijken, dit kuiken heeft een papegaaiensnavel´…. Een tante van Pedro (wonen verschillende gezinnen bij elkaar in dit huis) zei: ´ja, wij hebben het ook gezien´… En ik vroeg: ´maar hoe kán dat nou dat een kip een papegaaiensnavel heeft?!?´… Ze dacht er even over na, haalde toen haar schouders op maar zei toen resoluut: ´zo istie geboren´. Pedros oma kwam er ook bij, dus ik vroeg ook aan haar hoe het kan komen dat een kippenkuiken een papegaaiensnavel heeft…. Ze moest maar eens lachen om mijn grote verbazing, dacht toen eens goed na en zei met een nadenkende blik in haar ogen: ´zo istie gebóren!´.
Misschien kunnen jullie je er iets bij voorstellen, maar om zoiets kan ik heel dag nog dubbel liggen… Haha.. een kip met een papegaaiensnavel: zo istie gebóren!!!!
Gisteren waren we opnieuw bij Pedros oma en ik vroeg naar het kuiken.. Waarop één van de tantes zei: ´we hebben pas het snaveltje recht geknipt, maar het helpt niet: het groeit weer aan´!
´ay NOOOOO!!´, denk ik dan en ik moet er nog maar eens hard om lachen.
En hun moeten lachen om mijn verbazing en nieuwsgierigheid, daar zullen ze het echt nog wel even met elkaar over gehad hebben. De mensen nemen hier het leven veel meer zoals het komt, maken er het beste van en denken er verder niet teveel over na… dat geld voor grote dingen en het geld ook voor kippensnaveltjes.
12 Januari 2012 - 15:51
Kees De Groot:
Tanja bedankt voor de INFO.
Ik lees het altijd graag even door. dan weet ik hoe die gaat.
succes met alle plannen en de uitvoering daarvan.
net ook de nieuws brief van je zus gelezen.
het beste ermee.
Kees de Groot -
12 Januari 2012 - 15:52
Louise:
Hoi Tanja,
Wat goed om te horen dat het goed met je gaat! Gefeliciteerd met jouw pedro! Heel leuk om te lezen allemaal! Heel veel zegen toegewenst! -
12 Januari 2012 - 16:13
Aristha:
Ja echt super grappig van die kip. Echt gek zeg:) Lijkt me aan de ene kant ook heerlijk je ding te doen en je verder nergens druk om te maken. Dat kunnen wij hier in nederland vaak niet indenken. We maken ons om de kleinste dingen al druk!
Fijne tijd in Peru! Gods zegen!
Aristha -
12 Januari 2012 - 16:21
Eline Korevaar:
Haha, inderdaad. Zo is hij geboren is een hele eenvoudige verklaring =D Bij ons zou zo'n diertje naar een lab toegestuurd worden ;) hihi... wel lekker eenvoudig. -
12 Januari 2012 - 17:51
Rianne:
Ha lieve Tannes!
Heel leuk om je verhalen te lezen, heel fijn om wat van je te horen na lange tijd van afwezigheid! Ik ben blij voor je dat je gelukkig bent en dat het nu allemal fijn op orde is.
Fijn van de nieuwe bijbelschool! Nu kunnen jullie gericht gaan denken aan de toekomst! Leuke vido's ook! Lekker enthousiast.
Doe pedro de groetjes!
Dikke knuffel!
Rianne -
12 Januari 2012 - 20:06
Petra:
Wat grappig ik zie het helemaal voor me;-) -
13 Januari 2012 - 13:11
Eugenie:
Hahahahahaha, leuk hoor. ik moet er ook om lachen.